tiistai 24. toukokuuta 2016

Vihdoinkin! :D

Maailman odotetuin postilähetys saapui tänään. Tässä se nyt vihdoinkin on, rakas esikoisromaanini. :D

Sain tosin jo viikko sitten viestin, että Dionnen tytöt on tullut painosta. Kustantamollani on painotalo Tallinnassa, ja kirjat lähetetään ensin Kuopioon, jossa itse kustantamo sijaitsee, siksi tällainen viive. Tuota viikkoa ympäröi jännä epätodellisuuden tunne, koska tiesin kirjan valmistuneen, mutta en ollut päässyt vielä näkemään enkä koskettamaan sitä. Minun olisi tehnyt mieli kailottaa ympäriinsä, että kirjani on tullut painosta, mutta halusin kuitenkin odottaa, että saan Dionnen tytöt käteeni ja valokuvia siitä, ennen kuin mainostan asiaa julkisemmin.

Vastauksena kysymykseen miltä nyt tuntuu: onhan tämä ollut aivan ihana päivä. Vaikka minulla on ollut kustannussopimus viime syksystä, kansikuva on ollut olemassa joulukuusta, jolloin kirja tuli ennakkomyyntiin, olin nähnyt takakannen ja sivuliepeen pdf-tiedostona, ja tietysti oikolukenut taittovedoksen, niin siltikin  oli ihmeellistä nähdä Dionnen tytöt ihan oikeana kirjana. Ja nähdä kauan matkassa kulkenut, niin tutuksi ja rakkaaksi tullut tarina kirjan sivuilla. 

Se yllätti hieman, että kirjassa on vähän isommat sivut kuin luulin. Eivät sivut siis mitkään poikkeuksellisen isot ole, ihan normaalia A5 kokoa, mutta kuitenkin. En oikein tiedä, miksi minulla oli sellainen itsepintainen mielikuva, että Dionnen tytöt olisi kooltaan pieni. 

2 kommenttia: