Kirjailija


LILIANA LENTO
 
Olen nelikymppinen tamperelainen kirjailija.

Tarinoiden kirjoittaminen on ollut rakas harrastukseni jo 15 vuotta – tosin esikoisromaanin myötä se alkoi tuntua enemmältäkin kuin harrastukselta. Kirjoittaminen oli kyllä jo aiemminkin osa elämääni päiväkirjan, kirjeiden ja satunnaisten runojen muodossa, ja pääni sisällä olen sepitellyt tarinoita niin kauan kuin pystyn muistamaan. Kirjoittaminen on minulle tapa ilmaista itseäni, järjestellä ajatuksiani, hahmottaa tätä maailmaa ja rentoutua. Useimmiten se on myös mukavinta hommaa, mitä tiedän.

Esikoisromaanini, fantasian ja chick litin yhdistävä, keijujen, ihmisten ja menninkäisten yhteiskunnasta kertova Dionnen tytöt julkaistiin vuonna 2016. Toinen romaanini Salaisuuksia Delobriandissa, joka on Dionnen tyttöjen itsenäinen jatko-osa, ilmestyi vuonna 2018. Kolmas romaanini Koivu ja pihlaja ilmestyi vuonna 2020. Tämä kirja sijoittuu hieman toisenlaiseen fantasiamaailmaan, jossa elää tavallisia ihmisiä sekä puukansaa, joilla on erityinen yhdysside puihin. Lisäksi olen kirjoittanut novelleja, joita on julkaistu Ursula-lehdessä ja Kumman rakas -antologiassa.

Kirjoittamisen lisäksi pidän kissoista, suklaasta, tanssimisesta, metsäkävelyistä, pitkistä aamu-unista ja tietenkin lukemisesta. Lempikirjailijoitani ovat mm. Johanna Sinisalo ja Marian Keyes.

Voit ottaa minuun yhteyttä sähköpostitse liliana.lento(a)gmail.com tai Facebookissa Kirjailija Liliana Lento sivuni kautta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti