Koivu ja pihlaja

Koivu ja pihlaja ilmestyi heinäkuussa 2020 Nysalorin kustantamana. 

"Tanssijattaren urasta haaveileva Larissa Morei saapuu piiaksi Hollingsin kartanoon. Isäntä Valdemar on ankara ja muodollinen, mutta muut osoittautuvat miellyttäviksi, erityisesti kartanon isännän nuorempi poika, taiteellinen Henrik. Vähitellen pihlajainen Larissa saa huomata, miten kipeästi roihuavat tunteet ja kielletty rakkaus voivat polttaa.

Larissan sisarpuoli Tiziana työskentelee Kurjenkylän kukkakaupassa ja haaveilee itsenäisestä elämästä sievässä mökissä. Koivuisen kaunottaren osa ei ole kuitenkaan kadehdittava. Vanhemmat haluavat naittaa alaikäisen tyttärensä vastoin tämän tahtoa, minkä Florenian maan vanhoillinen laki sallii. Tiziana ei ole valmis alistumaan, mutta pystyykö hän vastustamaan, kun lähes kaikki ovat häntä vastaan?

Koivu ja pihlaja on romanttinen fantasiaromaani, jossa ainutlaatuiseen puukansaan kuuluvat sisarukset kamppailevat saavuttaakseen onnensa. Tarjolla on kattaus kepeää romantiikkaa, normeja ja rajoja ylittävää rakkautta mutta myös vakavia kysymyksiä yksilön oikeudesta valita oma polkunsa. Koivu ja pihlaja on kirjailijan kolmas romaani. Aikaisemmin hän on julkaissut keijuista kertovat romaanit Dionnen tytöt (2016) ja Salaisuuksia Delobriandissa (2018)."

ISBN: 978-952-7275-40-5
Sivumäärä: 213

Voit tilata Koivu ja pihlajan lähettämällä sähköpostia osoitteeseen matti piste jarvinen ät nysalor piste net. Hinta on 28 euroa, ja se sisältää postikulut. Muista ilmoittaa tilauksessa osoitteesi ja puhelinnumerosi. 

MITÄ KIRJASTA ON SANOTTU:

"Tämän kaltainen maaginen realismi, kirjan takakannessa romanttinen fantasiaromaani, sopii hyvin lukijalle, joka ehkä vieroksuu perinteistä fantasiaa. Tässä saa tarttumapintaa, tunnistettavuutta tavallisesta ympäristöstä ja ihmismäisistä hahmoista. Ei sodita eikä harrasteta taikuutta, noituutta. Kuitenkin yllätyksiä riittää ja kirjan tahtoo lukaista ns. yhdeltä istumalta."

"Lento osaa tehdä paikoista eläviä, jolloin ne on helppo nähdä omassa mielessä kirjaa lukiessa. Tämä tekee fantasiamaailmaan solahtamisen miellyttävän helpoksi, mutta toki tähän vaikuttaa myös se, että maailma on lopulta melko lähellä omaamme.  ... Olin jo puolivälissä aivan varma siitä, miten tarina tulee päättymään, mutta sain huomata olevani osittain väärässä. Huomio ilahdutti suuresti ja nosti hymyn huulille."

Ote Tähtivaeltaja-lehden arviosta:
Lento käsittelee tarinassa luontevasti niin kehopositiivisuutta kuin naisen oikeutta koskemattomuuteen, omistamiseen ja itsemääräämiseen. ... Teoksessa pohditaan myös eri yhteiskuntaluokista tulleiden ihmisten rakkautta. ... Kirjan luontokuvaus on eläväistä ja vahvasti aistittavaa.

Ote Portti-lehden arviosta: "Liekö kyse kirjoittajan kehittymisestä vai erilaisesta kustannustoimituksesta, mutta Koivu ja pihlaja kulkee sujuvammin kuin kirjailijan aiemmat romaanit. ... Maailma on kirjoitettu varsin "vanhanaikaiseksi" -esimerkiksi eräs sivuhahmo oli juuri ostanut auton, vaikka hevoskärryt olisivat paljon kätevämmät. Ja tässäpä tietenkin romaanin viehätys. Lennon maailmassa on kuitenkin myös moderneja elementtejä, sillä esimerkiksi romansseissa ei ole hetero-olettamaa. ... Koivu ja pihlaja on siis kevyen fantastinen romanttinen romaani, josta romanttisen fiktion ystävät nauttivat taatusti."Ei kommentteja:

Lähetä kommentti