Kissanaisia

Kissanaisia ilmestyi joulukuussa 2021 Nysalorin kustantamana.


"Helmi on töissä tilitoimistossa ja asuu kissansa Missen kanssa. Parisuhde räiskyvän ja itsevarman Elsan kanssa on päättynyt yhteisymmärryksessä, mutta silti Elsan uusi parisuhde kirpaisee Helmiä. Yökerhossa Helmi tapaa ohimennen viehättävän ja salaperäisen naisen, jota kohtaan hän tuntee heti selittämättömän voimakasta vetoa. Kuka on tuo kaunis tuntematon? Ja miksi Helmi näkee outoja unia veljensä naapurin lemmikistä?

Mai tekee gradua kissaeläimiin liittyvistä uskomuksista ja työskentelee opiskelun ohella samassa tilitoimistossa kuin Helmi. Hän asuu rauhallisessa omakotitalossa luonnon helmassa ja viettää miellyttäviä hetkiä poikaystävänsä kanssa. Elämä on päällisin puolin mallillaan. Maita painaa kuitenkin suuri perhesalaisuus. Onko sitä tuhoisaa paljastaa edes läheisimmille ihmisille?

Kissanaisia on urbaani ja sateenkaareva fantasiaromaani, joka sijoittuu Tampereelle. Se tarjoaa romantiikkaa, ystävyyttä ja kimurantteja ihmissuhteita mutta myös teräviä huomioita yhteiskunnasta, ihmisten asenteista ja erilaisuuden hyväksymisestä."

 

ISBN: 978-952-7275-69-6

Sivumäärä: 190

Voit tilata kirjan Holvista tai lähettämällä sähköpostia osoitteseen matti piste jarvinen ät nysalor piste net Hinta on 28€, sisältää postikulut.

 

MITÄ KIRJASTA ON SANOTTU 

 

Arvio Lukihäirikkö -blogissa "Tämä fantasiatarina oli kuin ystävän vierailu: kaikki oli helppoa ja pakottamatonta. Keskusteluista jäi paljon uusia asioita mietittäväksi ja illan olisi suonut jatkuvan pitempäänkin."

 

Arvio Kirsin kirjanurkka -blogissa "Luonnehtisin teosta erilaisista aineksista kootuksi viihdyttäväksi napakaksi paketiksi. Alkuun lähdetään jonkinlaisista chicki lit -tyyppisistä ihmis- ja parisuhdekiemuroista työ- ja biletystunnelmineen, mutta aika pian mukaan tulee maagista realismia fantasia- ja jopa scifi-kierteillä, kunnes hypätäänkin jännitysromaanin tyylilajiin. Mukavasti Lento pitelee ohjaksia käsissään, ja tapahtumat etenevät nopeaan tahtiin. Itse olisin mieluusti syventynyt enemmänkin Main sukusalaisuuden syövereihin." 


Arvio Kirjakasta -blogissa "Teos on virkistävän ennakkoluuloton yhdistellessään kauhukirjallisuudesta tuttua seksikästä muodonmuutosfantasiaa nuorten naisten oman paikan etsimiseen. Kirjan nuoret naisetkaan eivät ole tyypillisiä juuri täysi-ikäisyyden kynnyksellä ensirakkautensa kohtaavia, vaan oman elämän syrjässä jo kiinni olevia kolmekymppisiä naisia, joilla on silti elämässä vielä avoimia kysymyksiä. Tulee jopa hieman Sex and the city mieleen."

 

Ote Portti-lehden arviosta: Koska Suomeen sijoittuvia urbaanin fantasian edustajia ei varsinaisesti liiaksi ole, Kissanaisia on tervetullut lisä. ... Päähenkilöt ovat kaikki sujuvasti kirjoitettuja ja monipuolisia, ja myös sivuhenkilöistä löytyy mukavasti erilaisia ominaisuuksia. ... On myös mukava lukea kirjaa, jossa hahmot ovat oikeasti ystäviä ja vain ystäviä keskenään - etenkin naishahmojen kohdalla tämä näkökulma jää aivan liian usein väliin, kun romantiikkaa pitää tunkea jokaikiseen ihmissuhteeseen. ... Ja on toki mahdotonta olla kiinnostumatta kirjasta, joka alkaa: "Arvaa mitä, Peralla on puuma!"

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti