tiistai 1. marraskuuta 2016

Kirjamessuviikonlopun kuulumisia

Ensimmäinen kirjamessuesiintymiseni on pulkassa. Se on merkittävä lisä tähän kirjailijaelämäni monien uusien kokemusten vuoteen ja teki luonnollisesti näistä kirjamessuista minulle erityisen merkitykselliset. Vaikka olen todennut kirjailijaesiintymisten olleen yllättävän mukavia, jännitin silti melkoisesti ”Chick littiä yli genrerajojen” -paneelia, sillä en ollut aiemmin esiintynyt näin isossa tapahtumassa. Koska esiintymisaika oli jo 10:30, ja sisäinen kelloni on vahvasti mallia aamutorkku ja iltavirkku, menin kehittelemään myös sellaista panikointia, että nukun pommiin ja myöhästyn. Mistä tietenkin seurasi, että nukuin huonosti ja katkonaisesti. Mutta hyvin se paneeli meni, olin itselleni epätyypillisesti paikalla jopa 20 minuuttia etuajassa, ja yleisöäkin oli mukavan paljon varhaisesta ajankohdasta huolimatta. Ja kyllä sydäntäni vaan hivelee edelleen, että pääsin samaan paneeliin niinkin nimekkään kirjailijan kuin Tuija Lehtisen kanssa. :)

Hetki ennen paneelin aloitusta. Kyllä hymyilytti nähdä Dionnen tytöt näin isossa koossa. Olen ehkä jäävi sanomaan, koska kyse on omastani, mutta sanon silti, että minusta Dionnen tytöillä on yksi kauneimpia kansikuvia, mitä olen nähnyt. 
Koska viikonloppuun sisältyi myös toisenlainen tapahtuma Tampereella ja hyvän ystävän tapaaminen sen yhteydessä, olin kirjamessuilla vain sunnuntaina. Aluksi hieman harmittelin, etten ehdi enempää, vaikka olisin päässyt ilmaiseksi koko messujen ajan. Mutta ehkä en olisi jaksanutkaan enempää. Vaikka olen tietysti iloinen ja kiitollinen, että sain tilaisuuden päästä esiintymään Suomen suurimmassa kirjallisuustapahtumassa, muistin jälleen puolenpäivän messutungoksessa, että en kuitenkaan ole oikein messuihminen. En ainakaan näin suurten messujen. Pidän enemmän pienemmistä tapahtumista, sillä väsyn ja kuormitun nopeasti ruuhkassa ja hälinässä. 

Ehdin kuitenkin lauantai-illaksi Helsinkiin ja osallistumaan Jussi Katajalan Romuluksen pojat -romaanin julkkaribileisiin. Olen lukenut aiemmin Jussi Katajalan historiallisia spefinovelleja sekä kauhunovelleja ja pitänyt niistä paljon, joten odotan mielenkiinnolla tämän antiikin Roomaan sijoittuvan dekkarin lukemista. Tapasin julkkareissa paljon kavereita ja tuttuja spefi- ja kirjoittajapiireistä, se olikin kirjamessuviikonlopun parasta antia. Olen onnellinen siitä, että olen päässyt tutustumaan kaikkiin näihin upeisiin tyyppeihin. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti