torstai 9. kesäkuuta 2016

Kirjahaaste

Sain haasteen Keijumetsästä -blogin Afenilta.

Säännöt:
1. Linkkaa haasteen antaja blogipostaukseesi. Lisää haasteen säännöt postaukseen.
2. Vastaa haasteen kysymyksiin.
3. Lähetä haaste vähintään kolmelle henkilölle ja linkkaa heidän bloginsa postaukseesi.
4. Ilmoita haasteen saajille haasteesta ja linkkaa heille postauksesi.

1. Kirja tai kirjasarja, josta kaikki muut pitävät, mutta sinä et.

Harry Potter. Tosin en ole lukenut sarjaa kokonaan. Luulin, että olisin pitänyt, mutta ei vaan napannut. Ehkä minulla oli liian suuret odotukset. 

2. Kirja tai kirjasarja, josta kukaan muu ei pidä, mutta sinä pidät.
Tähän en kyllä osaa vastata. Ei kai sellaista kirjaa olekaan, josta kukaan ei pitäisi? Toivottavasti ei. 

3. Kolmiodraama, jossa päähenkilö päätyy yhteen sen kanssa, jonka et olisi halunnut.

Tämä tapahtuu Marian Keyesin romaanissa Tuiki tuiki tähtönen. Lydia ja Andrei ovat kämppiksiä. Aluksi he olivat nihkeissä väleissä, mutta kun he ensin päätyivät humalassa avautumaan toisilleen murheistaan ja sen jälkeen harrastamaan intohimoista seksiä useamman kerran, ajattelin, että heistä tulee vielä hyvä pari. Andrei vaikutti muutenkin kivalta ja sopivasti maanläheiseltä tyypiltä. Sitten Lydia kuitenkin alkoi seurustella lipevän Conallin kanssa, joka herätti antipatiani jo sen takia, että hän teki työkseen yrityssaneerauksia, eli irtisanoi ihmisiä. Kaiken kukkuraksi Conall  oli ärsyttävän itsevarma ja käyttäytyi kuin mielipuolinen stalkkeri; mm. kyttäsi Lydiaa tämän asunnon ulkopuolella päästäkseen juttelemaan tämän kanssa, eikä uskonut Lydian ensimmäistä kieltäytymistä vaan ehdotteli treffejä niin kauan, että nainen lopulta antoi periksi. 

Toisaalta tuo Lydia ja Andrei kuvio rikkoi kivasti kliseitä siinä, että vaikka jonkun kanssa olisi kuinka hyvää seksiä, se ei itsestäänselvästi takaa hyvää parisuhdetta, tai että parisuhdetta edes syntyisi. Mutta kun Andrei olisi ollut niin paljon miellyttävämpi tyyppi kuin Conall. 

4. Suosittu kirjagenre, josta et pidä tai josta haluaisit pitää, mutta et pysty.

En nyt tiedä, miten suosittua tämä on, mutta sellainen kova scifi, jossa on liikaa infodumppia ja teknisiä yksityiskohtia. 

5. Pidetty, suosittu tai rakastettu hahmo, josta et pidä.

En osaa nimetä ketään yksittäistä hahmoa, mutta koen usein ärsyttävinä sellaiset romaanihenkilöt, joihin suunnilleen kaikki muut kirjan henkilöt ihastuvat. 

6. Kirjailija, josta monet pitävät, mutta sinä et.

Kalle Päätalo, hänen tyylinsä on liian pitkäpiimäistä minulle.

7. Suosittu sarja, jonka lukemiseen sinulla ei ole mielenkiintoa.

On näitä varmaan muitakin, mutta Twilight tulee ensimmäisenä mieleen. Olen nähnyt Twilightista yhden leffan, ja siinä oli minulle ihan tarpeeksi. 

8. Kirja, joka on mielestäsi huonompi kuin siitä tehty elokuva.

Michael Crichtonin Dinosauruspuisto (Jurassic Park) ja Kadonnut maailma (The Lost world), joiden pohjalta Jurassic Park leffat on tehty. Katsoin leffat ensin ja luin vasta sitten kirjat. Yleensä kirjat ovat minusta parempia kuin niistä tehdyt leffat, eivätkä nämäkään kirjat olleet ollenkaan huonoja. Mutta dinosaurusten remuaminen oli vaikuttavampaa leffateatterin suurelta valkokankaalta katsottuna kuin kirjasta luettuna. 
1 kommentti:

  1. Kiitos haasteesta! Ikävä kyllä olen jo ehtinyt tehdä tämän muutama viikko sitten, nämä kun kiertävät blogeissa niin tiheään.

    Huvittavaa miten moni haasteeseen vastannut on nimennyt Potterin sarjaksi, josta ei niin välitä. Meitä on näemmä yllättävän monta! :)

    VastaaPoista