Dionnen tytöt

Esikoisromaanini Dionnen tytöt ilmestyi toukokuussa 2016 Tornin kustantamana.


   Liliana Lennon esikoisromaanissa yhdistyvät chicklit ja fantasia. Dionnen tytöt vie lukijan kuvitteelliseen maahan, Fretanniaan, keijujen, ihmisten ja menninkäisten maailmaan.
  Stella muuttaa Dionnen pikkukaupunkiin työn perässä. Hän tuntee olonsa ulkopuoliseksi uudella paikkakunnalla ja työyhteisönsä ainoana ihmisenä. Stellan elämään tuo iloa herttainen Adelina, joka laulaa kuin enkeli, ja jonka kahvilasta saa kaupungin parhaat leivokset. Mutta ihmisen ja keijun rakkaussuhdetta ei katsota hyvällä sisällissotaan ajautuneessa maassa.

Kaunis ja eloisa Margot haaveilee näyttelijän urasta ja pääkaupunkiin muutosta, mutta sota sotkee suunnitelmat. Kovia kokenut Florence päätyy Dionneen sattumalta. Hän luulee ensin joutuneensa ojasta allikkoon mutta löytää onnen yllättävältä suunnalta.

ISBN: 978-951-579-501-4

Koko ja laajuus: A5, (nid.),   214s.
   Julkaisuajankohta 5/2016

Voit ostaa kirjan kustantamoni verkkokaupasta tai Adlibrikselta tai lainata kirjastosta. Jos ei kotipaikkakuntasi kirjastosta vielä löydy Dionnen tyttöjä, voit tehdä hankintaehdotuksen. 

MITÄ KIRJASTA ON SANOTTU:

Dionnen tytöistä on kirjoitettu seuraavissa blogeissa: 

Keijumetsästä: "Pidin Dionnen tyttöjen fantasiamaailmasta paljon, se oli erilainen. Maailma oli moderni ja nykyaikainen, siitä saattoi jopa tunnistaa nykypäivän Suomessa (ja maailmallakin) jyllääviä huolestuttavia ilmiöitä. Tähän vieraaseen keijujen, menninkäisten ja ihmisten kansoittamaan maailmaan olikin helppo sukeltaa, koska se toimi pitkälti oman arkipäivän sääntöjen mukaan ja oli silti kiehtovan erilainen kuin oma nukkumalähiöni."

Jonnan lukunurkkaus: "Luen fantasiaa ja chick litiä vähänlaisesti, niiden yhdistäminen vaikutti erikoiselta ja herätti mielenkiintoni. Liliana Lento on onnistunut näiden yhdistämisessä hyvin. Dionnen tytöt on rakennettu selkeästi ja hyvin. Kieli on helppoa ja sujuvaa. Pidin siitä, että Dionnen tytöt oli luotu ihan omaan maailmaansa, eikä yritetty sulauttaa sitä tähän todellisuuteen. Pääjuonista seurasin itse Florencen tarinaa kaikista mieluiten, se oli kiehtovin monivivahteisuutensa ja salaperäisyytensä takia.”

Suomi lukee/Lukutoukka Krista: ”Chick litin tunnen sen sijaan genrenä aika hyvin, ja voin kyllä sanoa Dionnen tyttöjen olevan siinä lajissa erittäin hyvä kirja. Liliana Lennon esikoisromaani on juuri sopivasti hupsu, hauska ja romanttinen, sellainen kirja joka hymyilyttää ja jota lukiessa joutuu pohtimaan kuka päätyy kenenkin kanssa yhteen. Minusta oli ainakin hauskaa chick litin vannoutuneena ystävänä lukea välillä keijun ja ihmisen rakkaudesta, ei aina miehen ja naisen välisestä suhteesta.”

Viena-Lemmikki Valkeameri: ”Dionnen tytöt on kiehtova sekoitus tyttökirjan kepeyttä, romantiikkaa, sodan jännitteitä ja arkea. Kirja on ihan omanlaisensa ja siitä kehumiset. Olen riemastunut siitä, että olen lukenut jotain, millaista en ole ennen lukenut 65v lukutaitoisuuteni aikana.”

Lumousta etsimässä: (Valitettavasti blogiteksti spoilaa hieman juonta, joten avatkaa linkki omalla vastuullanne.) ”Dionnen tytöt on erittäin sujuvasti ja varmaotteisesti kirjoitettu fantasiatarina Fretanniasta, jota ihmiset, keijut ja menninkäiset asuttuvat. Stellasta ja Adelinasta tulee rakastavaiset, ja heidän rakkauttaan kuvataan aistillisesti ja kauniisti. Fiktiivinen maailma on suunniteltu hienosti, niin tarkasti, että sinne on hyvä kirjoittaa lisää tarinoita."

Dionnen tytöt on arvosteltu myös Kosmoskynä- ja Portti-lehdissä. Ote Kosmoskynän arviosta: ”Liliana Lento yhdistää yllättävän toimivasti chick litin ja fantasian. Teksti on sujuvaa ja hauskaa luettavaa. Päähenkilöitään suurempien yhteiskunnallisten ongelmien mukaan tuonti lisää kepeään ja kuplivasti etenevään romaaniin kaivattua särmää. Eri lajien välisessä kanssakäymisessä, jännitteissä ja ennakkoluuloissa onkin kiinnostavaa rakentelua. Lento hyödyntää etenkin ihmisten ja keijujen välistä asetelmaa kirjoittaakseen myös tosielämässä ajankohtaisista teemoista, kuten syrjinnästä ja ihmisoikeuksista.”

Portin arvio on ollut ensimmäinen ja tähän mennessä ainoa kirjan ilmestymisen jälkeen saamani palaute, jossa on annettu kritiikkiä siitä, että kirjan maailma ei ole tarpeeksi fantasiamainen vaan muistuttaa liikaa nykymaailmaa. Pelkäsin etukäteen, että sellaista palautetta tulisi enemmänkin. Mutta ei onneksi pelkkää kritiikkiä vaan myös kehuja: "Kritiikistä huolimatta fantasiakirjallisuuden ja chick litin yhdistelmä toimii varsin hyvin. Erityistä kiitosta voi antaa moniulotteisista ihmissuhteista ja tyypillisen "tyttö kohtaa pojan" -asetelman rikkomisesta. Myös se, että kaikki ihmiset eivät ole automaattisesti hyviä tai pahoja, niin kuin eivät muutkaan rodut, on varsin tervetullutta fantasiamaailmoissa hieman liian usein edelleenkin nähtyyn "geneerinen pahuus" -aspektiin."

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti