sunnuntai 17. syyskuuta 2023

Florenian neidot ja Steampunk festarit

Sain Florenian neitojen tekijänkappaleet viime viikolla, aurinkoisena, lämpimänä ja huikaisevan kauniina syyskesän päivänä. Olipa se jälleen upea hetki avata kirjapaketti, nähdä ja tuntea Florenian neidot ensimmäistä kertaa fyysisenä kirjana. 

Perjantaina juhlistettiin Nysalorin yhteisjulkkareissa Florenian neitoja sekä kahta muuta uutuuskirjaa: Artemis Kelosaaren runokokoelmaa Sininen, valkoinen ja sateenkaari sekä steampunk-novelliantologiaa Rautasilmä. Julkkarit olivat osa Tampere Steampunk festivalia. Florenian neidot ei ole steampunkia, mutta koska tarina sijoittuu 1800-1900 luvun vaihdetta muistuttavaan fantasiamaailmaan kuten Koivu ja pihlajakin, se sopi hyvin julkaistavaksi Steampunk festareilla. Toiveenani olikin saada Florenian neitojen julkaisu jonkun Tampereella järjestettävän kirjallisuustapahtuman yhteyteen.


Kuvassa kustantajani Matti Järvinen haastattelee minua Florenian neidoista. Perjantain julkkarit olivat kerrassaan mainiot, ja kirjaakin meni hyvin kaupaksi. Itseltäni unohtui taas kuvaaminen juhlahumussa, mutta onneksi ystävä otti kuvia. 


Kävin Steampunk festareilla sekä eilen että tänään, etupäässä hengailin Nysalorin myyntipöydän luona. Lisäksi olin tänään kuuntelemassa Steampunk All Over Europe -paneelia, joka toimi yllättävän hyvin, vaikka kaksi panelistia oli etäyhteyden päässä. Ja eilen kävin katsomassa cosplay-kilpailua. En itse harrasta steampunk tyylistä pukeutumista enkä cosplayta - lähimmäksi cosplayta olen päässyt vuoden 2018 Finnconissa Fantastinen matkaopas -paneelissa, jossa esitin romaanihenkilöäni, keiju Margotia. Mutta minusta on ihanaa katsella cosplay-asuihin pukeutuneita ihmisiä. Upeita steampunk asuja näki kyllä muutenkin festareilla. 


Tuli hankittua muutama uusi kirjakin. Ja kun sain vielä samaan aikaan kirjastosta noudettavaksi kaksi pitkään odottamaani varausta, tuntuu vaihteeksi siltä, että maailmassa on liikaa kiinnostavia kirjoja ja liian vähän aikaa. 



2 kommenttia:

  1. Loistava esimerkki! Viestisi on sekä oivaltava että kaunopuheisesti esitetty. Arvostan sitä, että jaat arvokkaan näkökulmasi.

    VastaaPoista
  2. Pidin postauksestasi valtavasti! Ideasi ovat ajatuksia herättäviä. Jatkakaa julkaisuja!

    VastaaPoista