tiistai 21. maaliskuuta 2023

Iloinen kevätuutinen

Sain viime viikolla uuden kustannussopimuksen. :) Tuleva kirja Florenian neidot on vuonna 2020 ilmestyneen Koivu ja pihlajan jatko-osa.

Kauheasti taas jännitti tämänkin käsiksen kohtalo. Vaikka olen julkaissut jo neljä kirjaa. Vaikka ajattelin järjellä, että ei tämä käsis nyt voi olla laadullisesti olennaisesti huonompi kuin kaksi aiempaa, nykyisen kustantajani Nysalorin julkaisemaa kirjaa. Ja että ei kai kustantaja nyt olisi kysellyt käsiksen edistymisestä, ellei hän olisi kiinnostunut julkaisemaan sitä. Ja että kustantajalla kestää vastata kauemmin kuin viimeksi siksi, että hänellä on paljon töitä. Silti tuli välillä sellaisia ajatuksia, että jos hiljaisuus onkin merkki siitä, että kustantaja miettii miten ilmaista kohteliaasti: ”Käsiksesi on ihan paska, en minä tämmöistä julkaise.”


Turhaanpa taas stressasin. No, ehkä jonkin sortin panikointi tässä vaiheessa kuuluu asiaan. On sitä kuulemma nimekkäämmilläkin kirjailijoilla. Ja jos kustannussopimuksia ajattelisi itsestään selvyyksinä, osaisiko niistä silloin iloitakaan?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti