maanantai 13. heinäkuuta 2020

Yhtä juhlaa

Koivu ja pihlaja on ilmestynyt, ja kirjailijaelämä on tuntunut viime päivinä yhdeltä juhlalta. Kirjat saapuivat painosta kustantajalle maanantaina 6.7. - osuvasti juuri runon ja suven päivänä - ja minä sain tekijänkappaleeni perjantaina. Olen ihmetellyt hyvässä mielessä useamman kerran, miten nopeasti kaikki on käynyt pitkään kestäneen kustantamokierroksen päätyttyä. Vastahan minä maaliskuussa sain kustannussopimuksen, ja Koivu ja pihlaja ilmestyi jo heinäkuussa. Kustantajan vaihtaminen on kyllä kannattanut monesta muustakin syystä.



Siinä se nyt on niin kauniina ja uudenhehkuvana. <3 Vaikka en mitenkään arvota lukemiani kirjoja sen mukaan, ovatko ne kova- vai pehmeäkantisia, silti minusta on nyt tosi hienoa, että Koivu ja pihlajassa on kovat kannet. Tuntuu ihmeelliseltä, että minulla on jo kolme omaa kirjaa.

Konkreettiset juhlat olivat lauantaina, kun pidin julkkaribileet hotelli Tammerin verannalla. Ihastuin paikkaan reilu vuosi sitten ollessani siellä vieraana ja olin haaveillut siitä asti, että jos pääsen pitämään vielä uudet kirjanjulkkarit, ne olisivat Tammerin verannalla. Ja kuten eräs ystäväni totesi, miljöö sopii hienosti myös Koivu ja pihlajan kartanoromantiikkaan. 


Ylemmässä kuvassa kustantajani Matti Järvinen haastattelee minua. Molemmat julkkarikuvat on ottanut Päivi Itäpuro. 

Kevät tietysti toi ison epävarmuuden julkkareiden suunnitteluun. Huhtikuussa koronatilanne näytti niin synkältä, että mietin, pystynkö pitämään koko kesänä minkäänlaisia kekkereitä. Kirjanjulkkarit ovat toki aina iloinen asia, mutta kevään epävarmuuden ja ahdistuksen sekä peruuntuneiden tapahtumien jälkeen iloni julkkareiden toteutumisesta ja ihmisten tapaamisesta oli entistä isompi. Sen verran koronarajoitukset vielä vaikuttivat, että kutsuttujen määrä täytyi pitää rajattuna, etenkin kun Tammerin veranta on kooltaan aika pieni. Mutta muuten ilta oli täydellinen, kirjaakin meni kivasti kaupaksi, ja sokerina pohjalla pääsin vielä tanssimaankin jatkoilla Mixeissä.

5 kommenttia:

  1. Näyttää ihanilta juhlilta. Onnitrelut kolmannesta kirjasta. Minullakin piti olla julkaisujuhlat keväällä, mutta sitten iski korona. Ne siirtyivät syyskuun loppuun, mutta pitää ne aion. Oman kirjan kädessä pitäminen on kyllä kanssa ihanaa. Ja sen hypistely voi tuoda myös uskoa, kun kirjoittaminen takkuaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ja onnittelut myös sinulle uudesta kirjasta! :) Se on kyllä hienoimpia hetkiä kirjailijuudessa, kun uunituoreen kirjan saa käteensä. :) Onneksi julkkarit voi pitää viiveelläkin, ei kirja hetkessä vanhene.

      Poista
  2. Näyttää ihanilta juhlilta. Onnitrelut kolmannesta kirjasta. Minullakin piti olla julkaisujuhlat keväällä, mutta sitten iski korona. Ne siirtyivät syyskuun loppuun, mutta pitää ne aion. Oman kirjan kädessä pitäminen on kyllä kanssa ihanaa. Ja sen hypistely voi tuoda myös uskoa, kun kirjoittaminen takkuaa.

    VastaaPoista
  3. Onneksi olkoon. Hienoa, että pääsit viettämään julkkareita!

    VastaaPoista